Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Vaker bericht Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’. Bekijk en luister hier het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’ terug! Gemeentebelangen wil De Woonplek op een andere locatie dan voorgesteld.

Daarom tekenden meer dan 3.500 mensen een petitie om de plannen tegen te houden. Ook is er inmiddels een website en een Facebookgroep van de ‘Actiegroep De Woonplek’ online.

Het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen stelde ook een vraag aan wethouder Kroese, namelijk of het ondenkbaar is dat ‘De Woonplek’ op een andere locatie komt. Daarop antwoordde Kroese dat hij het niet ondenkbaar is, maar dat hij geen mogelijkheden zag voor andere locaties. Inmiddels heeft Kroese bekendgemaakt wel te kijken naar andere locaties en dus het voorstel van Gemeentebelangen en andere partijen over te nemen.

GBP-raadslid Rijn Buskoop vraagt of het mogelijk is te kijken naar andere locaties. De wethouder ziet geen andere locaties.

Eerder berichtte Gemeentebelangen al over de slechte communicatie over het voorstel. De communicatie van de gemeente richting inwoners is vaker problematisch en heeft omtrent dit voorstel helaas een dieptepunt bereikt. Bewoners zaten met veel vragen over de onzekere toekomst van hun buurt, maar die vragen konden vaak niet worden beantwoord omdat er nog geen concrete plannen zijn behalve de locatie.

GBP zei al vaker: kom met een volledig plan voor De Woonplek en niet met halve plannen waardoor bewoners nooit antwoord kunnen krijgen op hun vragen. Lees hier ook het nieuwsbericht over de gekozen locatie van GBP, waarin we uitleggen waarom een andere locatie goed is.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer