Raad akkoord met renovatie Wheermolen-Oost

Raad akkoord met renovatie Wheermolen-Oost

De raad is akkoord met de renovatie van Wheermolen-Oost. Een deel van de wijk wordt vernieuwd, een ander deel wordt gesloopt en zal nieuwbouw komen. Gemeentebelangen focust zich vooral op de hoeveelheid betaalbare woningen die er komt.

Wheermolen-Oost is aan vernieuwing toe. Veel woningen zijn verouderd en ook de omgeving (infrastructuur, groen) kan een opknapbeurt gebruiken. Daarom is het ook mooi dat het college inzet op vernieuwing van deze wijk. Dat kan dan ook rekenen op steun van Gemeentebelangen.

Kritisch op aandeel sociale huur Wheermolen-Oost

Gemeentebelangen is kritisch op het aandeel sociale huur in de Wheermolen-Oost. De coalitiepartijen (Stadspartij, D66, CDA, PvdA en AOV) spraken in 2018 af dat bij elk groot woningbouwproject minstens 30% sociale huurwoningen moeten zijn. In de loop der tijd kwamen er echter steeds vaker excuses om minder sociale huurwoningen te bouwen.

Ook in Wheermolen-Oost komt het college met redenen (excuses) om zich niet aan het coalitieakkoord te houden. In plaats van 30% sociale huurwoningen komen er niet meer dan 20% sociale huurwoningen. De missende woningen worden wel elders gecompenseerd, maar wanneer en waar precies is nog onduidelijk.

GBP: fors meer betaalbare woningen

Gemeentebelangen zet in op fors meer betaalbare woningen in Wheermolen-Oost en elders in Purmerend. Minstens 40% van de 10.000 te bouwen woningen sociale huur en minstens 40% van deze woningen betaalbare huur- en koopwoningen in de vrije sector. Alleen zo lossen we de wooncrisis in onze stad op.

Wilt u ook dat we niet steeds minder, maar steeds meer betaalbare woningen gaan bouwen – zowel sociale huur als vrije sector? Doe dan mee met Gemeentebelangen! Alleen samen kunnen we zorgen voor fors meer betaalbare woningen.

Word hier voor 2020 gratis lid. Daarna voor 85 eurocent per maand.


Lees meer recente berichten:

  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer
  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer