Gemeentebelangen: ‘Luisteren naar inwoners’

Gemeentebelangen: ‘Luisteren naar inwoners’

Gemeentebelangen wil luisteren naar inwoners en dat het college eerst met inwoners gaat praten voor ze besluit woningen in de stad gaat bouwen. Op verschillende plekken is het de afgelopen anderhalf jaar fout gegaan en zijn inwoners – terecht – boos geworden om de manier waarop het college omging met inwoners.

Ditmaal ging het fout bij het plan van het college om ca. 250 woningen te plaatsen op verschillende ‘postzegellocaties’ in Purmerend. Dit zijn locaties midden in wijken waar nu bijvoorbeeld nog groenvoorzieningen zijn of braakliggend terrein ligt.

Gemeentebelangen kiest ervoor om woningen te bouwen zónder alle inwoners op stang te jagen. Door eerst te gaan praten en dan pas voorstellen naar de gemeenteraad te sturen. Door niet vlak voor of achter huizen van mensen te bouwen, maar door vooral de randen van de stad te benutten. Rond de bocht van de Verzetslaan, het Burggolf terrein en het enorme vlak tussen Purmerend en Edam-Volendam (bijvoorbeeld plan Purmer-Meer) zijn uitstekende locaties voor fors meer woningen. Vooral fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen.

Gemeentebelangen Purmerend roept het college dan ook op vol in te zetten op deze ruime locaties en niet steeds voor een plukje woningen de hele stad op de kast te jagen. We moeten het samen doen met inwoners. Luisteren naar inwoners. Doen wat inwoners van ons vragen. En dat is fors meer betaalbare woningen in de buitengebieden van onze stad.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer