‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

Fors meer sociale huur: daar kiest Gemeentebelangen voor. De plannen van het college om 12 ‘luxe’ appartementen te bouwen aan de Westerweg zijn dan ook niet oké. Dat ook nog eens op een locatie die juist zeer geschikt is voor hoogbouw.

Het zijn politieke keuzes, kiezen voor sociale huur of voor dure koop. Gemeentebelangen kiest structureel voor meer sociale huurwoningen om zo de absurde wachtlijsten van 17 jaar tegen te gaan. GBP is ontevreden met de inspanningen van het college om hier meer betaalbare woningen te realiseren.

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “Het slaat nergens op. Er staan alleen al op Funda.nl honderden (dure) koopwoningen op de markt die mensen kunnen kopen. Van sociale huurwoningen zijn er duizenden te weinig.” Alleen al daarom zou de focus niet horen te liggen op de bouw van dure koopwoningen.

Gemeentebelangen kiest bovendien voor grotere projecten die honderden al dan niet duizenden woningen tegelijkertijd leveren. Zoals Purmer-Meer, een mooi plan om meer dan 20.000 woningen te realiseren ten oosten van Purmerend, gescheiden van Edam-Volendam met een meer. Helaas wil het college Purmer-Meer niet op tafel.

GBP kiest voor wonen voor álle Purmerenders. Niet alleen voor mensen die een dure koopwoningen kunnen betalen. Lees hier meer over de standpunten van GBP. GBP: voor fors meer sociale huur.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer