‘Handen af van Luitje Broekemastraat’

‘Handen af van Luitje Broekemastraat’

Gemeentebelangen Purmerend ziet niets in het plan van het college om 30 woningen te bouwen in de Luitje Broekemastraat. Handen af van de Luitje Broekemastraat! In de straat wordt groen en een speeltuin opgeofferd voor woningen met dit plan. GBP kiest voor groene wijken én fors meer woningbouw.

Het college kwam met een plan om woningen te bouwen op verschillende plekken in de stad. Veelal leidde dit tot protest van bewoners, die groen en speeltuinen in de buurt zien verdwijnen. Dat mocht niet baten: de coalitiepartijen (Stadspartij, CDA, D66, PvdA, AOV) stemden toch voor het voorstel dat op meerdere locaties in de stad woningen neerzet, evenals de VVD, Leefbaar Purmerend, GroenLinks en de SP. Gemeentebelangen is tegen het verdwijnen van leefbaarheid in de wijken en kiest voor wonen aan de randen van de stad.

Gemeentebelangen steunde een VVD-/PVV-/Leefbaar-amendement om op de locatie Luitje Broekemastraat geen woningen te bouwen, maar dit voorstel haalde geen meerderheid. Wel is het gelukt om de locatie Westerdraay voor woningbouw te behoeden. Ook is een voorstel aangenomen die het te bebouwen oppervlak voor de Luitje Broekemastraat halveert, maar dat vindt GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop niet ver genoeg gaan.

Bouwen naar behoefte

“Gemeentebelangen willen bouwen waar behoefte aan is en bouwen waar kan. Dat betekent fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen aan de randen van de stad. Niet in het midden van bestaande woonwijken waardoor parkeerproblemen verergeren, groen verdwijnt en bewoners op stang worden gejaagd. We kiezen voor woningen voor álle Purmerneders”, vindt Buskoop.

Locaties als de Verzetslaan en het vlak tussen Purmerend en Edam-Volendam lenen zich veel meer voor woningen, en veel woningen ook. “Op die locaties kun je veel meer inzetten op het fors laten afnemen van wachtlijsten en blijft het groen in buurten behouden.”

Buskoop vroeg zich ook af waarom andere partijen, zoals D66 en GroenLinks, voor de plannen stemden. “Partijen die in hun programma hebben staan groen in wijken te willen behouden, maar vervolgens met dit soort plannen groen in de wijk laten verdwijnen. Daar kiest Gemeentebelangen in ieder geval niet voor. Wij staan voor groene wijken, leefbare buurten én fors meer woningen aan de randen van de stad.” Daarom: handen af van de Luitje Broekemastraat.

Kijk ook voor meer Standpunten van Gemeentebelangen.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer