Gemixte reactie op nieuwe parkeerplannen

Gemixte reactie op nieuwe parkeerplannen

Gemeentebelangen Purmerend heeft een gemixte reactie op nieuwe parkeerplannen van het stadsbestuur. Het is goed dat het college de parkeergarages 24/7 openstelt en parkeren in die garages goedkoper wordt. Tegelijkertijd wordt helaas ook het parkeertarief op straat fors verhoogd en ook tot 21:00 betaald parkeren ingevoerd,

Purmerend kent een parkeerprobleem. Er zijn veel te weinig parkeerplaatsen in en rondom de binnenstad. Dat is vervelend voor bezoekers, ondernemers en bewoners. Het college kiest er tot nu toe helaas niet voor om dit stevig aan te pakken, maar jaagt bezoekers de binnenstad uit.

Zo verhoogd het college het parkeertarief naar 2,50 per uur, verdwijnen gereserveerde parkeerplaatsen voor bewoners en wordt betaald parkeren ingevoerd tot 21:00. Met deze maatregelen worden mensen eerder de binnenstad uitgejaagd dan dat de binnenstad nieuw leven wordt ingeblazen. Wat ons betreft ongewenst: Gemeentebelangen kiest voor echte oplossingen zónder automobilisten te pesten.

Gemeentebelangen wil de volgende dingen realiseren:
1. Het bouwen van parkeergarages aan de randen van de stad (zoals bij Jonk, Deen en vlakbij de Melkwegbrug in de Weidevenne). Zo komen er meer dan voldoende parkeerplaatsen komen voor bezoekers van de binnenstad.
2. Bewoners kunnen hun auto in een vergunningszone kunnen parkeren vlakbij huis. Bezoekers parkeren in garages aan de randen van de stad.
3. Parkeren op straat verdwijnt zoveel mogelijk. Zo ontstaat meer ruimte voor groen, fietsen en lopen. Bijvoorbeeld de Gedempte Where kan vrij van parkeerplaatsen worden gemaakt. Máár, dat kan pas zodra er voldoende parkeerplaatsen bij zijn gekomen.
4. De parkeertarieven verhogen we niet. We willen stimuleren dat mensen lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar de binnenstad komen. Maar dat betekent niet dat automobilisten de auto uit gepest moeten worden.

Lees meer over de standpunten van Gemeentebelangen over verkeer.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer