Nog geen meerderheid in de raad voor De Woonplek
Er is nog geen meerderheid in de raad voor De Woonplek in Purmerend. Dat bleek tijdens de commissievergadering van 5 maart. Coalitiepartijen CDA, AOV en PvdA waren hier voorstander van, evenals oppositiepartij GroenLinks.
Het voorstel van de wethouder vroeg om samen met de raad en zorgpartijen criteria voor een locatie vast te stellen. Eerder kwam de wethouder zelf met een locatie, maar dat werd door de raad en door omwonenden afgewezen. Nu was het idee dat de raad samen met het college en zorgpartijen de criteria voor een locatie gaan onderzoeken. Vervolgens moet er een geschikte locatie uitkomen.
Verschillende partijen zijn het eens dat De Woonplek er moet komen, die meerdere mensen met complexe zorgdragen bundelt op een locatie. De voorstanders hebben bij elkaar 14 van de 37 zetels in de gemeenteraad, (nog) niet genoeg voor een meerderheid. VVD, SP en Leefbaar Purmerend zijn sowieso tegen. Dat zijn acht zetels. Stadspartij, D66 en Gemeentebelangen namen het voorstel mee terug (12 zetels). Twee partijen, Hart van Purmerend en de PVV, waren niet aanwezig (3 zetels).
Gemeentebelangen wil de afweging de komende weken nog maken over of De Woonplek de juiste manier van zorg is voor de doelgroep. Verschillende organisaties die de doelgroep kennen geven aan dat deze voorziening goed is, toch zeggen andere experts dat deze doelgroep niet op één locatie gehuisvest moet worden.
Niet eens over Woonplek, wel over bezoek
De commissie was het dan wel niet eens met elkaar over of De Woonplek er wel of niet moet komen, maar dat er een werkgroep moet komen en dat de raad bezoek zou moeten brengen aan soortgelijke voorzieningen in het land, waren vriend en vijand het over eens. Op die manier kan de raad meer inzicht krijgen in de manier van zorg verlenen. Ook kunnen de positieve en negatieve kanten worden afgewogen.
Voor Gemeentebelangen staan de belangen van de mensen die zorg nodig hebben van de gemeente voorop. Dit betekent dat er voordat er een keuze wordt gemaakt, er zo goed mogelijk moet worden bekeken wat er nodig is. Als het goed is heeft het college dit onderzoek al gedaan en blijkt De Woonplek de juiste manier van zorg. Maar, zoals gezegd, daar is ook twijfel over.
Meer weten? Bekijk wat Gemeentebelangen eerder al schreef en zei over De Woonplek.
Lees meer recente berichten:
- GBPodcast van start: Woningnood in Purmerend centraal in eerste afleveringDé podcast voor en door Purmerenders is gelanceerd: de GBPodcast. In deze podcastreeks komen actuele onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor inwoners van Purmerend. Denk bijvoorbeeld aan wonen, veiligheid en zorg. De eerste aflevering draait om iets wat bijna iedereen raakt: de woningnood. Te gast zijn Stefan van Schaik,…
Lees meer - Inwoners digitaal betrekken bij besluitvorming: GBP komt met voorstellenGBP is voorstander van het vergroten van zeggenschap van inwoners in de lokale politiek. Eén van de manieren waarop dit kan worden bereikt is door het voor inwoners mogelijk te maken om online te kunnen meedenken en meebeslissen. Om dit in de praktijk te brengen bereidt GBP daarom een voorstel…
Lees meer