Hulp gemeente bij toewijzing aanleunwoningen gestopt, GBP vraagt om uitleg

Hulp gemeente bij toewijzing aanleunwoningen gestopt, GBP vraagt om uitleg

Sinds augustus is de gemeente Purmerend definitief gestopt met het toewijzen van aanleunwoningen aan 75+ers. Inwoners die op zoek zijn naar een aanleunwoning moeten dat voortaan zelf regelen via Woonmatch. Dit nieuws heeft geleid tot verontruste reacties en zorgen onder de doelgroep. Wat GBP betreft zijn die zorgen terecht. Veel inwoners uit de doelgroep zijn digitaal niet vaardig en ontvangen juist daarom graag hulp.

Tijdens de commissievergadering van 13 september vroeg Jordi Albers de verantwoordelijk wethouder Rotgans daarom om uitleg. Bekijk de vragen en het antwoord van de wethouder hieronder.

De wethouder heeft in reactie op de vragen aangegeven nauwelijks tot geen negatieve signalen te hebben ontvangen. De toewijzing van de aanleunwoningen zou soepel verlopen. GBP hoopt dat dit klopt, maar houdt nog een slag om de arm. De woorden van de wethouder rijmen namelijk niet geheel met de signalen die wij ontvangen. GBP zal dit daarom verder gaan uitzoeken.

Heeft u ervaring met de nieuwe werkwijze? Dan komen wij graag met u in contact. Vul onderstaand contactformulier in met een korte omschrijving van uw ervaring. Wij zullen daarna contact met u opnemen.

Click or drag a file to this area to upload.
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *