Op bezoek bij bewoners Grotenhuysweg

Op bezoek bij bewoners Grotenhuysweg

Woensdag 13 november was Gemeentebelangen op bezoek bij bewoners van de Grotenhuysweg. Dit naar aanleiding van problemen rondom verkeersveiligheid in de buurt. Gemeentebelangen ging op bezoek om te kijken welke oplossingen mogelijk zijn om verkeersveiligheid te verbeteren.

Er zijn verschillende oplossingen besproken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het aanleggen van een of meerdere veilige oversteekplaatsen is de meest voor de hand liggende. Maar ook het verlagen van de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur en het plaatsen van matrixborden met daarop de snelheid van langsrijdend gemotoriseerd verkeer kwamen voorbij. Goede oplossing, zo vindt Gemeentebelangen net als de bewoners.

Bewoners gingen eerder al in gesprek met de gemeente, maar helaas zonder veel succes. Geregeld werd alleen een bordje in de straat met daarop ‘Denk aan onze kinderen’ (zie de foto hieronder). Inwoners vragen om meer maatregelen tegen de onveiligheid van de situatie nu. Purmerend deed in 2017 nog mee aan een campagne om weggebruikers beter op hun snelheid te laten letten. (Tekst loopt door onder de foto.)

Een bewoner van de buurt wijst het enige aan wat er wél is gebeurd: plaatsen van het bord ‘Denk aan onze kinderen’

Verkeersveiligheid in de Purmer-Noord

Eerder spraken raadsleden van Gemeentebelangen al met bewoners van andere straten in de Purmer-Noord. Bijvoorbeeld de Overlanderstraat en de De Graeffweg kennen soortgelijke problemen. Verkeers(on)veiligheid blijkt een structureel probleem te zijn in de Purmer-Noord en dat vraagt dus om structurele oplossingen (en niet alleen het plaatsen van een bordje).

Gemeentebelangen hoopt dat het college op korte termijn met een visie komt over de verkeersveiligheid in de Purmer-Noord. Ook moeten er voorstellen komen die de situatie aan de Grotenhuysweg snel verbeteren. Dat is van essentieel belang voor een veilig gevoel in de buurt voor álle bewoners.

Met ons eens?

Met ons eens? We kunnen een veiligere buurt alleen realiseren met steun van onze inwoners en door constant in contact te zijn met onze inwoners. Word lid van Gemeentebelangen! Samen strijden we dan voor een betere verkeersveiligheid in de Purmer-Noord.

Alleen samen kunnen we dingen veranderen in de stad. Juist door een grote beweging te worden van Purmerenders kunnen we dingen verbeteren in de stad. Dat kunnen we dus alleen samen met u!

– Bram Buskoop, fractievoorzitter Gemeenteblenagen Purmerend

Lees hier ook onze standpunten over verkeer in Purmerend.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer