‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen windmolens rondom Purmerend. Dat vertelde GBP-raadslid Rijn Buskoop afgelopen donderdag. Buskoop wil wel dat er zonnepanelen in Purmerend op daken komen. Daarnaast moeten alternatieven worden onderzocht.

Elke regio moet de komende tijd een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Purmerend schrijft samen met een aantal andere gemeenten deze strategie. Een onderdeel hiervan is het gebruik willen maken van windturbines en grote zonnepanelenparken. Volgens GBP-raadslid Rijn Buskoop zijn er echter betere alternatieven.

Focus op besparingen energie

Gemeentebelangen wil in eerste instantie kijken naar het besparen van energie. Dit kan door woningen en andere panden beter te isoleren. We besparen zo energie en dus ook kosten. Het is dan wel van groot belang het pand goed te luchten.

We moeten ook kijken naar hoe energie wordt opgewekt. Gemeentebelangen kiest voor zonnepanelen in Purmerend. Verder moet onderzoek worden gedaan naar nieuwe manieren, zoals geothermie en aquathermie. Grote windturbines zijn dan niet nodig.

Zonnepanelen in Purmerend, op daken

Rijn Buskoop legt uit wat hij wel en niet ziet zitten op gebied van energieopwekking. Onder meer geen windturbines en biomassa, wel zonne-energie en alternatieven. Bekijk het fragment van twee minuten hieronder.

Gemeentebelangen zet in op een lagere energierekening voor al onze inwoners en het niet overhaasten van de energietransitie. Meer weten? Bekijk onze standpunten of neem contact op.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer