GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting

GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting

Gemeentebelangen is blij met de investeringen die de wethouder wil doen in de onderwijshuisvesting in Purmerend. De gemeente investeert 80 miljoen euro in nieuwe gebouwen en verbouwingen van de Purmerendse basis- en middelbare scholen.

Totaal achttien verschillende projecten moeten ervoor zorgen dat de huisvesting van scholen in Purmerend weer in lijn is met deze tijd. De gemeente investeert in het basisonderwijs in nieuwbouw voor scholen, in verbouwingen en in het samenvoegen van scholen. Maar ook in voortgezet onderwijs wijzigt er veel.

Eén campus voor vmbo, havo en vwo

De Purmerendse ScholenGroep (PSG) gaat op twee locaties vmbo, havo en vwo samenvoegen. Het Antoni Gaudi zal op eenzelfde locatie gehuisvest worden als het Da Vinci College en het Jan van Egmond en het Nelson Mandela komen ook samen. Dankzij deze investeringen in onderwijshuisvesting wordt het mogelijk om makkelijker (voor sommige vakken) over te stappen naar een hoger of lager niveau. En dus kunnen leerlingen lessen volgen die passen bij hun niveau.

Deze ontwikkeling is ook landelijk steeds vaker zichtbaar. Kinderen hebben op verschillende niveaus kwaliteiten en het is dan ook goed als ze vakken op verschillende niveaus kunnen volgen. Ook de zogeheten ’10-14 scholen’ zijn een mooi voorbeeld van hoe leerlingen meer kansen en tijd krijgen voor hun ontwikkeling.

Kostenplaatje investeringen onderwijshuisvesting

De kosten voor alle verbouwingen en nieuwbouw zijn fors: zo’n 80 miljoen. GBP-raadslid Rijn Buskoop wijst daarentegen op het belang van deze investeringen in onderwijshuisvesting: “Naast goede leerkrachten voor de klas en moderne leermiddelen in de klas, is een passende en kwalitatief goede huisvesting voor een school van groot belang.” Dat is de 80 miljoen euro meer dan waard, vindt hij. Bovendien zijn de investeringen voor het hele Purmerendse onderwijs en voor de lange termijn.

Buskoop: “Ja, de plannen voor huisvesting zijn ambities en daar hangt een prijskaartje aan, maar met straks goede en moderne huisvesting voor het onderwijs is de nieuwe gemeente Purmerend klaar voor de toekomst.” Gemeentebelangen blijft de ontwikkelingen op de voet volgen. Zelf een idee voor Purmerend? Laat het ons weten via de GBP ideeënbus!

Meer weten over Gemeentebelangen? Bekijk de pagina Over GBP of word lid!


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer