GBP: ‘Geef gebruikers zeggenschap over Stadsverwarming’

GBP: ‘Geef gebruikers zeggenschap over Stadsverwarming’

Gemeentebelangen Purmerend hoort al langere tijd van inwoners dat er problemen zijn met de service en kosten van de Stadsverwarming Purmerend. De afgelopen maanden hebben onze leden na gesprekken met inwoners over dit probleem nagedacht. Zoals wij vaker horen van Purmerenders, zouden vele gebruikers van de Stadsverwarming meer zeggenschap willen verkrijgen over dingen in de stad, waaronder ook over dit bedrijf. Gemeentebelangen ziet de toekomst van de Stadsverwarming dan ook voor zich als een coöperatie, waar de eindgebruikers of te wel de Purmerenders de baas zijn.

De resultaten van de gesprekken met de inwoners en onze leden zijn opgenomen in ons verkiezingsprogramma met de volgende tekst:

5.4 Van Stadsverwarming een coöperatie maken met gebruikers als eigenaar

Veel gebruikers van de Stadsverwarming hebben klachten over de service en de
kosten. Als monopolist bepaald dit bedrijf zelf zijn koers en de gemeente
controleert af en toe als 100% aandeelhouder. Gemeentebelangen ziet de
Stadsverwarming in de toekomst als coöperatie waar gebruikers eigenaar zijn
en dus meebeslissen over de service en kosten. Zo is de energievoorziening in
Purmerend van en voor Purmerenders en Beemsterlingen.

Steunt u ons ook in deze opgave? Stem dan 24 november Gemeentebelangen Purmerend, lijst 14!

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

  1. Martien Roelofs schreef:

    Sinds kort geen gebruiker van de Stadsverwarming meer. Nu woonachtrig in M.Beemster. Echter is was destijds (samen met de SP) deelnemer in een groep StadsverARMing Purmerend. Vanuit die groep heb ik destijds voorgesteld om van de Stadsverwarming een cooperatieve dienst te maken. Dan zijn we allemaal lid en staan we voor de verliezen zowel als de winsten. De toenmalig directeur (Gijs de Man) was er wel -voorzichtig – voorstander van maar hebben wij nooit wat op terug gehoord. Maar waarom niet ? In Denemarken (het stadsverwarmingsland bij uitstek) is vrijwel elke stadsverwarmingsbedrijf een cooperatie. Purmerend is in stadsverwarmingsland een kleintje en de gemeente grootaandeelhouder. Het wordt tijd dat bedrijf een andere koers gaat varen…enne inwoners wees alert en (voortekenen uit betrouwbare bron); er komt een nieuwe warmtewet aan en die is (zeker voor eigenaren van units) niet bepaald gunstig. Dus de “soap” stadsverwarming purmerend is nog niet ten einde…….

Reacties zijn gesloten.