Senaat akkoord met wijziging huisvestingswet, voorrang Purmerendse woningzoekenden stap dichterbij

Senaat akkoord met wijziging huisvestingswet, voorrang Purmerendse woningzoekenden stap dichterbij

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wijziging van de huisvestingswet. Hierdoor krijgen gemeenten de mogelijkheid om 50% van de vrijkomende woningen toe te wijzen aan inwoners van de eigen gemeente. Nu de wetswijziging is aangenomen, is een uitbreiding van de voorrangsregeling voor Purmerendse woningzoekenden weer een stap dichterbij.

In november stemde de gemeenteraad van Purmerend namelijk in met het voorstel van GBP om de mogelijkheid die de wet biedt, namelijk het toewijzen van 50% van de woningen aan eigen inwoners, te benutten. GBP vindt het namelijk belangrijk dat Purmerenders en Beemsterlingen kunnen blijven wonen in de gemeente waar zij al hun hele leven wonen en werken. Door toenemende concurrentie op de woningmarkt nemen de kansen voor Purmerendse woningzoekenden de laatste jaren af. De voorrangsregeling zal ervoor zorgen dat deze kansen weer toenemen.

Hoewel de gemeenteraad in november dus al akkoord ging met het voorstel van GBP, moest de Eerste Kamer de wetswijziging nog goedkeuren. Nu dat is gebeurd, kan het college van B&W aan de slag met de uitwerking, welke uiteindelijk zal moeten leiden tot aanpassing van de huisvestingsverordening van Purmerend. Wij zien deze aanpassing met veel enthousiasme tegemoet!

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *