Nieuwe locatie voor De Woonplek

Nieuwe locatie voor De Woonplek

nieuwe locatie voor De Woonplek

Er komt als het aan Gemeentebelangen ligt een nieuwe locatie voor De Woonplek. De wethouder komt nu ook met een voorstel om te kijken welke locaties er nog meer mogelijk zijn.

Het is fijn dat de wethouder luistert naar inwoners en met een aangepast voorstel omtrent De Woonplek komt: de locatie ligt nog niet vast, maar wordt samen met de raad en experts naar gezocht. Het is echter een dusdanig ander voorstel, dat het eigenlijk opnieuw naar de commissievergadering moet. Zo is het proces zorgvuldiger en kunnen inwoners van de stad inspreken over het nieuwe proces.

Wethouder Kroese paste recent zijn voorstel aan om De Woonplek te realiseren op een locatie vlakbij de nieuwbouwwijk Klein Where. De keuze voor die locatie leidde tot protest van omwonenden en experts, die de locatie niet geschikt achten. Dat werd ook duidelijk tijdens de commissievergadering, waar veel omwonenden hun zegje mochten doen.

Naar aanleiding van de vergadering past de wethouder zijn voorstel aan; daar is Gemeentebelangen ook blij mee. Het gaat echter niet om een kleine aanpassing, maar de hele procedure is gewijzigd. Dan is het gebruikelijk dat het oude voorstel wordt ingetrokken en een nieuw voorstel naar de gemeenteraad komt.

Nieuwe locatie De Woonplek

GBP is blij dat de wethouder met een ander voorstel komt, waarbij de locatie voor De Woonplek nader onderzocht wordt. In plaats van een locatie voor te leggen aan de raad, zal nu samen met zorgpartijen en raadsleden gezocht worden naar een geschikte locatie, aan de hand van een aantal criteria die worden opgesteld. “Prima dat eerst de criteria worden vastgelegd voor de locatie en daarbij een plek wordt gezocht”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Wel is het vreemd dat de wethouder eerst op vragen van Gemeentebelangen antwoordde dat hij geen andere mogelijkheden ziet om De Woonplek te vestigen, maar nu ineens wel graag wil zoeken naar een andere locatie.

Gemeentebelangen berichtte al eerder over De Woonplek. Lees de berichten hier:
– 18 februari 2020: Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’
– 5 februari 2020: Gemeentebelangen wil ‘Woonplek’ op andere plek
– 17 januari 2020: ‘College faalt bij communicatie De Woonplek’


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer

 

Één reactie

  1. n.vet schreef:

    op de plek van de afgebrande manage bij de ijsbaan mooie ruimte

Reacties zijn gesloten.