Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Een meerderheid van de Purmerendse raad is voor een hotel in het Beusebos. Gemeentebelangen stemde tegen en wilde alternatieve locaties voor een hotel onderzoeken, zoals het Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Op deze manier slopen we geen bos. Uiteindelijk stemden Gemeentebelangen, GroenLinks en D66 in geheel tegen het voorstel.

Bij Leefbaar Purmerend, in het verkiezingsprogramma mordicus tegen, stemde een deel van de raadsleden nu toch voor een hotel in het Beusebos. PvdA, VVD, CDA, AOV en Stadspartij stemden voor. Gemeentebelangen is teleurgesteld dat het college nooit serieus heeft onderzocht of er alternatieve locaties mogelijk zijn.

De discussie over het hotel loopt al sinds 2017, die nu eindigt nu de raad voor het hotel in het Beusebos heeft gestemd. Er loopt nog wel een juridische procedure.

Alternatieve locaties

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “De enige reden waarom Van der Valk in het Beusebos zijn hotel wil neerzetten, is omdat de hotelketen een obsessie heeft met zichtbaar zijn vanaf snelwegen. Vanwege die obsessie gaan we nu een stuk bos slopen. Dit terwijl er locaties zijn die veel beter geschikt zijn voor een hotel, in de stad en dichtbij voorzieningen”.

Een meerderheid van de raad is voor een hotel in het Beusebos, vanwege factoren als werkgelegenheid en toerisme. “Al de factoren die deze partijen belangrijk vinden, en Gemeentebelangen ook vindt”, vervolgd Buskoop, “zijn ook van toepassing op alternatieve locaties. Dezelfde werkgelegenheid en zelfs betere economische ontwikkelingen omdat alternatieve locaties veel dichterbij horeca en andere voorzieningen liggen. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat mensen die in het hotel overnachten, onze binnenstad zullen bezoeken”.

Meer weten over de visie en standpunten van Gemeentebelangen? Kijk dan verder op onze website.


Lees meer recente berichten:

 • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
  Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
  Lees meer
 • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
  Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
  Lees meer

 

Één reactie

 1. Maria schreef:

  Helaas ben ik het niet met jullie eens Slecht plan in binnenstad. Ivm infrastructuur en er is ook al een van de valk in zuid- oost Beemster.

Reacties zijn gesloten.